Olav: Flere Vollsmosebørn skal anbringes

Den mangeårlige skoleleder fra Humlehaveskolen i Vollsmose, Olav Nielsen, mener at flere børn fra kriminelle familier skal anbringes uden for hjemmet.

Det fortæller han til TV 2/Fyn.

- Man skal gå ind i familierne, og se hvad det er, der sker. Vi skal meget tættere på problemfamilierne og også i et vidst omfang have modet til at sige, at en anbringelse uden for hjemmet, kunne være en mulighed, fortæller Olav Nielsen.

Olav Nielsen har været skoleleder i Vollsmose i mere end 30 år, og har en stor erfaring med områdets børn. Derfor har han også et kvalificeret bud på, hvad der skal til for at undgå episoder som den vi så på Odense Universitets Hospital og i Vollsmose natten mellem mandag og tirsdag.

- Det gælder om at bryde fødekæden. Når man kan se at børnene går samme vej, som deres fædre og fætre, så må vi stoppe det her. Det må ikke bare udvikle sig fra genereation til generation, mener Olav Nielsen og uddyber.

- Hvis en ung mor sidder alene med en syv-otte børn, og faren sidder i fængsel næsten hele tiden, så kan det være meget meget svært at holde styr på flokken, og så er det, at en anbringelse kan komme på tale.

I den forgangne uge har der været forslag om at nedrive dele af Vollsmose, ligesom der også har været talt om strengere straffe til kriminelle - men et forslag som Olav Nielsens har ikke været på bordet før nu.

- Jeg tror der er en hvis berøringsangst. Det er mit indtryk, at anbringelserne sker i alt for få tilfælde, fastslår han.

Se mere i vores udsendelse kl. 19.30.

Oversigt

    Oversigt