Ole og Sonja passede garderoben, men så lød alarmen

En hær af frivillige sørger for, at H.C. Andersen Festivals bliver afviklet efter planen. Men man skal være forberedt på lidt af hvert - også en evakuering.

Ole og Sonja Hermansen fra Odense er blandt de trofaste hjælpere under H.C. Andersen Festivals.

- Vi gør det for at være en del af det, der sker i Odense, forklarer Sonja Hermansen, der er pensionist.

For fire år siden meldte ægteparret sig som hjælpere til festivallen. Og siden da har de været med til at tjekke billetter, løse akutte opgaver, og som i dag - stå garderobevagt i Odeon.

- Det var slet ikke planlagt, at man skulle bruge garderoben, men i går fik man at vide med en times varsel, at man ikke måtte have jakker og tasker med ind. Så måtte man sætte gang i det og få noget etableret, siger Ole Hermansen, der nu bevæger sig hjemmevant rundt mellem garderoberækkerne med etiketter som for eksempel '7.a Næsby Skole'.

Pludselig går alarmen i gang

Forestillingen i dag er en skoleforestilling af showet 'Life is a Fairytale', så garderoben er fuld af tasker og cykelhjelme.

Men tingene forandrer sig hurtigt på en frivilligvagt. På samme måde som Ole og Sonja i går var uvidende om, at de skulle passe Odeons garderobe i dag, kommer det også bag på dem, at alarmen i huset går i gang.

- Dette er en vigtig meddelelse. Der er opstået en alvorlig situation i bygningen, lyder det fra højttalere overalt i huset.

quote Det er jo ikke ret tilfredsstillende, det vil jeg gerne være den første til at sige. Men vi tager ikke nogen chancer, vi skal ikke have sat nogen liv på spil. 

Sara Ekknud, Kulturchef i Odeon.

Ole og Sonja skal gøre nøjagtigt ligesom andre besøgende i Odeon og forlader dermed bygningen sammen med flere hundrede skoleelever.

Der bliver hurtigt trængsel foran Odeon af skoleelever og deres lærere, der forsøger at tælle børnene.

- Der er en alarm, der er gået i gang. Vi havde problemet i går også, siger Ole Hermansen og refererer dermed til en hændelse, hvor en teknisk fejl førte til en lignende evakuering af Odeon.

Odeons kulturchef, Sara Ekknud er ærgerlig over, at den tekniske fejl er opstået igen.

- Det er jo ikke ret tilfredsstillende, det vil jeg gerne være den første til at sige. Men vi tager ikke nogen chancer, vi skal ikke have sat nogen liv på spil. Så hvis der går en brandalarm, så evakuerer vi. Alle skal føle sig sikre, siger Sara Ekknud.

Frivillige betyder alt

Alarmen bliver afblæst og alle vender tilbage til bygningen. Også Ole og Sonja Hermansen. De har til gengæld været nødt til at ringe til deres frivilligkoordinator og forklare, at de på grund af forsinkelsen ikke kan nå den næste frivilligtjans, som de ellers skulle passe ved Amfiscenen på Brandts.

Det bliver løst med en hurtig omrokering i festivalens frivilligkontor. Det bliver passet af frivilligkoordinator Sanne Juel Egelund, der siger, at de frivillige betyder alt for festivalens afvikling.

- De lægger rigtig mange timer. Mange af dem er her jo 80 timer i løbet af festivalen. De lægger mange timer, mange kræfter og en kæmpe energi, siger frivilligkoordinatoren.

I Odeon har forsinkelsen givet lidt ekstra arbejde til Ole, Sonja og de andre frivillige i garderoben, for en del børn vil gerne have fat i deres tasker i pausen af showet. Men det tager de frivillige med godt humør.

- Det er jo et arbejde, der skal laves, siger Ole Hermansen.

- Og så gør vi da gavn. Der sker virkelig noget her, supplerer Sonja Hermansen.

H.C. Andersen Festivals byder i år på over 700 aktiviteter i byen.

 

Oversigt

    Oversigt