Olympiske scholarships til fynske idrætsfolk

I kampen for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020 får ti danske atleter hver et olympisk scholarship på 146.000 kroner. To fynboer er blandt modtagerne.

Det er den internationale olympiske komité, IOC, der står bag programmet Olympic Solidarity, som støtter ti udvalgte atleter frem mod OL i Tokyo 2020.

To fynske idrætsfolk modtager hver et scholarship på omkring 146.000 kroner. Det er bueskytten Maja Jager og skytten Stine Nielsen.

Danmarks Idrætsforbund, DIF, der er nationalolympisk komité i Danmark, har fået godkendt IOC-ansøgninger om scholarships til de ti atleter.

Lever på en sten

- Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle 10 atleter, siger Morten Rodtwitt, der er "chef de mission" for det danske OL-hold, i en pressemeddelelse..

Også Team Danmark glæder sig over den økonomiske håndsrækning til de udvalgte atleter.

- Det er ti atleter, som vi har et tæt samarbejde med, og som har store potentialer i de kommende år. Økonomiske ressourcer er et afgørende konkurrenceparameter i eliteidræt, og de ti atleter er fra idrætsgrene, hvor det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes. Derfor håber jeg, at de olympiske scholarships kan gøre en forskel for atleterne, så vi alle sammen kan juble med dem, når de leverer præstationer i verdensklasse, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark i en pressemeddelelse.

 

DIF uddeler olympiske scholarships

 

 

Oversigt

    Oversigt