Omfattende Carl Holst-efterforskning trækker ud

Kompleks sag mod den tidligere forsvarsminister og regionsrådsformand er langt fra færdigundersøgt

Politiets efterforskning af sagen mod tidligere forsvarsminister og regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst, bliver langvarig. Det skriver DR Syd.

Den komplicerede sag er nemlig langt fra at være færdigundersøgt, erkender politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling.

- Det er meget svært at sige noget sikkert om, men det står klart, at sagen ikke vil være belyst inden for få måneder, siger han.

Det var Regionsrådet, som i november valgte at politianmelde Carl Holst på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

Her var en række kritisable forhold blevet belyst. Blandt andet, at Christian Ingemann Nielsen, der var kommunikationsansat i et projekt i regionen angiveligt skulle have haft en central rolle i Carl Holsts kamp for at blive valgt til Folketinget. Sagens alvor og store mængder af materiale gør efterforskningen vanskelig.

- Sagen har en stor offentlig bevågenhed. Vi skal se det materiale, vi nu har fået indsamlet igennem, og så vurdere, om vi skal have indsamlet endnu mere, siger politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling.

Politianmeldelsen mod Carl Holst fik den konsekvens, at Venstrepolitikeren i slutningen af november bad om orlov fra Folketinget.

Oversigt

    Oversigt