Omfattende hærværk på Amtsgården

Gruppen De Frie Rebeller slog til mod Amtsgården i Odense natten til mandag. Store dukker og bannere blev hængt op på amtets bygning på Ørbækvej, men der blev også gået mere hårdhændet til værks med omfattende graffiti.

-

Gruppen De Frie Rebeller slog til mod Amtsgården i Odense natten til mandag. Store dukker og bannere blev hængt op på amtets bygning på Ørbækvej, men der blev også gået mere hårdhændet til værks med omfattende graffiti og maling på vinduerne.


\"Dø Lillian Vaaben\", skrev gruppen blandt andet på væggen. Lillian Vaaben er leder af Familieafdelingen. Det er den afdeling, der administrerer amtets instititutioner.


Det er netop nogle af de institutioner De Frie Rebellers aktion er rettet mod - og især institutionen Møllebakken ved Ringe. De Frie Rebeller påstår, at flere af de børn, der er på institutionen bliver sexuelt misbrugt af andre børn på institutionen, og at ledelsen på Møllebakken ikke gør noget ved det.


På Amtsgården var der sat skilte op med teksten \"Skift ledelsen på Møllebakken ud, ellers gør vi det selv.\"


Ifølge en af De Frie Rebeller, der mandag morgen kontaktede TV 2/Fyn, var der 10 unge mennesker med til aktionen mod Amtsgården. Der skulle nu være omkring 100 medlemmer i De Frie Rebeller.


De Frie Rebeller har også afleveret et videobånd af aktionen til TV 2/Fyn.


Ib Dalsfledt fra Dansk Folkeparti er formand for Socialudvalget. Han var selv ude på Amtsgården mandag morgen, og var rystet over hærværket.


\"Det her er en sag for politiet, og jeg forventer at de handler hurtigt.\"


Ib Dalsfledt har faktisk været i dialog med gruppen tidligere, og havde inviteret dem til møde på Amtsgården. Men nu har han fået nok. Efter nattens aktion vil han ikke tale med gruppen mere.


 

Oversigt

    Oversigt