Omkring 1000 indbrud på Fyn kunne undgås

Hvis narkomaner fik adgang til heroin på lovlig vis, ville de ikke længere have brug for at skaffe penge ved indbrud og røverier. Politiets undersøgelser viser, at omkring 1000 årlige indbrud på Fyn kunne undgås. Fynsk valgt SFer foreslår forsøg med kontrolleret uddeling af heroin. Deltag i debatten

-

Hvis narkomaner fik adgang til heroin på lovlig vis, ville de ikke længere have brug for at skaffe penge ved indbrud og røverier. Politiets undersøgelser viser, at omkring 1000 årlige indbrud på Fyn kunne undgås. Fynsk valgt SFer foreslår forsøg med kontrolleret uddeling af heroin.


Anne Baastrup, der er valgt til Folketinget for SF på Fyn, mener at der er grøde i debatten om at gennemføre forsøg med lægekontrolleret uddeling af heroin, og at der begynder at tegne sig et flertal i Folketinget. Det vil vise sig, når hun fremsætter et lovforslag i næste uge.


Meget taler for


Politiets tal viser, at hvis 1000 narkomaner kom i behandling med heroin, ville der ske 11.000 færre indbrud på landsplan. På fyn ville man undgå omkring 1000 indbrud.


Samtidig er positive erfaringer fra Holland så videnskabeligt underbyggede, at man ikke kan ignorere dem.


Hvert år dør mellem 200 og 300 narkomaner herhjemme. \"Vi må gøre noget\", siger Anne Baastrup.


Holland har i en årrække kørt med kontrolleret uddeling af heroin. Erfaringerne herfra viser, at narkomanerne får et helt anderledes værdigt liv. Blandt andet får de overskud til at tænke på andre, almindelige ting i livet, som job og familie. Som det er nu, herhjemme bruger de næsten al deres energi på at skaffe penge til stoffer.


Begrænset forsøg


Hun foreslår at der gennemføres forsøg i et eller to amter med lægekontrolleret uddeling af heroin til en meget begrænset kreds af narkomaner. Primært de ældste og mest belastede narkomaner, hvor alle andre behandlinger er slået fejl.


Mener du, at der skal gennemføres forsøg med lægekontrolleret uddeling af heroin?


Giv dit besyv med i debatten her

Oversigt

    Oversigt