Turister vil have miljørigtige oplevelser: Fynsk attraktion klar til ny trend

Bæredygtighed er med på tjeklisten, når der skal planlægges ferier, viser en ny undersøgelse fra VisitDenmark. Fynske attraktioner melder sig klar til de nye opgaver.

Den lange flyvetur og den røde bøf er skiftet ud med affaldssortering og lokale produkter. Det viser en stor undersøgelse, som Visit Denmark har foretaget.

Undersøgelsen tegner et billede af, at flere og flere turister forventer, at bæredygtighed og miljøhensyn vil påvirke deres fremtidige rejsevalg.

quote Vi er klar på opgaven, og vi arbejder allerede med bæredygtighed på mange områder

Morten Jørgensen, Direktør, Terrariet, Vissenbjerg

Hos terrariet i Vissenbjerg er man fuldt ud bevidst om de nye tendenser.

- Terrariet her i Vissenbjerg arbejder med bæredygtighed på den måde, at vi har en masse bevarelsesprogrammer. Så det er en måde at tænke bæredygtighed på. Så vi er allerede inde i tankegangen med bæredygtighed, siger Morten Jørgensen, der er direktør i terrariet i Vissenbjerg, og fortsætter:

- Vi er klar på opgaven, og vi arbejder allerede med bæredygtighed på mange områder.

Tyskerne er ”grønne idealister”

Det er særligt de tyske turister, der holder øje med de bæredygtige løsninger, når ferien skal vælges.

Ifølge undersøgelsen forventer 44 procent af tyskerne, at miljøvenlige og bæredygtige hensyn i høj eller meget høj graf vil få betydning for deres fremtidige rejsevalg.

- Vi ser en klar tendens på at den målgruppe, der kalder sig selv grønne idealister, at den er stigende, siger Laura Raidla, der er udviklingschef i Visit Fyn.

Hvad vil det sige at være grøn idealist, når man er turist?

- At være grøn idealist betyder, at man efterspørger løsninger, hvor der er taget højde for naturbevarelse. De efterspørger løsninger, hvor der er brugt lokale produkter. De søger en turistoplevelse, hvor man også får en grøn oplevelse, siger Laura Raidla.

Terrariet i lære som bæredygtig

Hos terrariet i Vissenbjerg fokuserer man målrettet på de bæredygtige løsninger.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der kigger i den mere bæredygtige vej, når de skal besøge et sted. Folk tænker på, om det er et bæredygtigt sted, og der gør vi rigtig meget her på terrariet, siger Morten Jørgensen og fortsætter:

- Vi er med i et program, hvor vi får noget konsulenthjælp til, hvordan vi kan blive endnu mere bæredygtige.

Og den konsulenthjælp får de fra Visit Fyn.

- Vi tager en rolle, hvor vi på den ene side er inspirator. Vi holder nogle arrangementer, hvor vi kommer med nogle gode ideer. 

- Og på den anden side kan vi tilbyde noget sparring til virksomhederne, hvor vi kan hjælpe dem med at blive koblet op med de gode programmer, så de bliver mere bæredygtige, siger Laura Raidla, der er udviklingschef i Visit Fyn.