Omstridt byggefirma konkurs: Nyt firma får kæmpe kontrakt i Korsløkkeparken

IF Group fra Aalborg er gået konkurs. Nyt firma skal nu rive 332 boliger ned for Fyns Almennyttige Boligselskab.

Det omstridte bygge- og nedrivningsfirma IF Group fra Aalborg er gået konkurs. Det har haft konsekvenser for Fyns Almennyttige Boligselskab, der havde hyret firmaet til en kæmpe nedrivningsopgave i Korsløkkeparken i det østlige Odense.

Arbejdsopgaven varer to og et halvt år, omfatter nedrivning og renovering af 332 boliger i Korsløkkeparken og er en opgave til 25 millioner kroner.

IF Group har som følge af konkursen ikke kunnet overholde de kontraktmæssige forpligtelser, og derfor har Fyns Almennyttige Boligselskab nu hyret det firma, der var næstbilligst til opgaven.

Det er P. Olesen & Sønner, der netop er påbegyndt arbejdet. 

- Heldigvis ser det ud til, at vi kun bliver 14 dage forsinket, siger Henrik Max Rasmussen til TV 2/Fyn.

Han er projektchef hos Fyns Almennyttige Boligselskab, Fyns største almene boligselskab med 8.500 udlejningslejligheder og 90 boligafdelinger.

Snød rumænere

IF Group kom tidligere på året i mediernes vridemaskine, efter at firmaet ifølge 3F havde snydt 14 rumænere med overarbejde ved at lave en konstruktion, hvor der er to firmaer tilknyttet.

Når arbejderne ramte overarbejdsloftet, blev de ansat i et andet firma, så man på den måde undgik at udbetale overarbejde. 

Derudover tvang firmaet tilsyneladende arbejderne til at tilbagebetale løn for eksempelvis leje af arbejdstøj, skurvogn og transport.

IF Group blev i april måned pålagt at betale godt to millioner kroner tilbage ved en faglig voldgiftret.

P. Olesen & Sønner har overtaget den kontrakt, som IF Group havde indgået med Fyns Almennyttige Boligselskab, hvilket er sket efter forhandlinger med konkursboet efter IF Group.

Dermed har parterne undgået at skulle sende nedrivningsarbejdet ud i en ny EU-licitation.

Fyns Almennyttige Boligselskab har lige som Odense Kommune indført sociale klausuler, der skal forhindre løndumping og sikre ordentlige arbejdsforhold.

- Inden vi hyrede IF Group, havde vi sikret os, at firmaet overholdt gældende vilkår og overenskomster, så grunden til at kontrakten blev ophævet, skyldes alene, at firmaet fik økonomiske vanskeligheder, siger direktør hos Fyns Almennyttige Boligselskab, Jacob Michaelsen.

Oversigt

    Oversigt