I det fynske folks tjeneste

Onklen til dobbeltmorderen: - Han skal selvfølgelig have en straf

Onkel håber på en behandlingsdom, men tror at hans 26-årige nevø får 12 eller 16 års fængsel for at have slået sin ekskæreste og hendes nye kæreste ihjel med et oversavet jagtgevær.

00:58

En helt fyldt retssal så i dag en 26-årig mand stå ansigt til ansigt med sin tilståelse af, at han havde dræbt sin dengang 23-årige, gravide ekskæreste og hendes nye kæreste i Snøde på Langeland 17. april sidste år.

På tilhørerpladserne sad venner og familie til den 26-årige og så ham bryde ud i gråd, da hans forsvarer begyndte at spørge ind datteren.

Datteren, der på gerningstidspunktet var fem år, sad på bagsædet af bilen, og var således tæt på begivenhederne, da den 26-årige først påkørte hendes mor og efterfølgende skød hende i hovedet og kroppen. 

Efterfølgende dræbte den 26-årige den nye kæreste med et oversavet jagtgevær.

- Jeg kan kun gisne om, hvad der gik galt. Stor vrede? Måske en form for jalousi?

Frank Henning Jensen, onkel til tiltalte

- Det er en tragedie. Det er trist at se min nevø sidde derinde. Han er jo i en helt anden verden. Jeg tror han fortryder, det han har gjort, siger den 26-åriges onkel, Frank Henning Jensen.

TV 2/FYNs reporter på stedet spurgte onklen til, hvordan familien har haft det i siden den skæbnesvangre dag.

- Vi stiller os selv hele tiden spørgsmålet: Hvad gik der galt? Og vi har ikke fået et svar på det endnu.

- Jeg kan kun gisne om, hvad der gik galt. Stor vrede? Måske en form for jalousi?, siger Frank Henning Jensen, der som resten af den fyldte retsal, så tiltalte græde:

- Jeg mener han skal være et sted, hvor professionelle kan hjælpe ham med det. En psykiatrisk afdeling, som kan hjælpe ham. I øjeblikket sidder han i arresten i Svendborg. Det er ikke godt for manden.

- Det undskylder ikke det han har gjort. Han skal selvfølgelig have en straf.

- Jeg håber det bliver en eller anden form for psykiatrisk dom, men jeg tror det ikke. Jeg kan kun håbe på det. 

Den 26-årige er tiltalt for manddrab, og risikerer fængsel fra fem år til livstid. Frank Henning Jensen tror, at han får en straf på 12 år, måske 16 år.

- Jeg tror manden er dømt på forhånd, siger han til TV 2/FYN.

Forsvarer: Sagen kunne afgøres på to timer

Den 26-åriges forsvarer, Ulrik Sjøling, kritiserer anklagemyndigheden for at have afsat syv dage til sagen, da hans klient gennem hele forløbet har erkendt sig skyldig.

Den tiltalte har ønsket, at sagen blev kørt som en tilståelsessag.

- Det er ubegribeligt, når det her kunne være afgjort som en tilståelsessag på en til to timer, siger Ulrik Sjøling.