I det fynske folks tjeneste

Ønsker stærekasser til Fyn

Landsforeningen ”Landsbyerne i Danmark” ønsker at få automatisk hastighedskontrol i Fangel, Korinth og Tranekær.

Landsforeningen "Landsbyerne i Danmark" ser nu muligheden for at få automatisk hastighedskontrol, de såkaldte "stærekasser, i Fangel, Korinth og Tranekær. Det sker efter at justitsminister Lars Barfoed nu åbner op for stærekasser flere steder i landet.

Landsbysamfundenes trafikgrupper, initiativgrupper, lokalråd, beboerforeninger og borgerforeninger har i mange år kæmpet for større trafiksikkerhed i deres landsbyer.

Danmarks mange tusinde landsbyer frygter dagligt, at farten skal dræbe.

- I mere end 15 år har jeg kæmpet for at få "stærekasser". Nu får Danmark så endelig den skiltede, automatiske hastighedskontrol, siger Carsten Abild, formand for Landsbyerne i Danmark og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Glæder sig til stærekasserne kommer

Trafikgruppen i Fangel, lokalrådet i Korinth og initiativgruppen i Tranekær henvendte sig sammen med med "Landsbyerne i Danmark" til justitsministeren i februar 2009, med et ønske om at der som forsøg opsættes "stærekasser" i de tre landsbyer.

- Da Fyns Amt for 15 år siden kæmpede for at få "stærekasser", fik vi de skjulte fotovogne i stedet. Det er mig stadig en gåde, hvorfor vi her i Danmark skulle have skjulte fotovogne, når vore nabolande på "de sorte pletter" kunne halvere antallet af trafikuheld med "stærekasser", siger Carsten Abild.

- Den danske "stædighed" har kostet mange trafikuheld i de sidste 15 år. Men jeg glæder mig over, at vi nu endelig får skiltet fartkontrol. Jeg håber så, at vi samtidig kan slippe for de skjulte fotovogne, siger Carsten Abild.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.