I det fynske folks tjeneste

Ønsker stærekasser til Fyn

Landsforeningen "Landsbyerne i Danmark" ser nu muligheden for at få automatisk hastighedskontrol, de såkaldte "stærekasser, i Fangel, Korinth og Tranekær. Det sker efter at justitsminister Lars Barfoed nu åbner op for stærekasser flere steder i landet.

Landsforeningen ”Landsbyerne i Danmark” ønsker at få automatisk hastighedskontrol i Fangel, Korinth og Tranekær.

Landsbysamfundenes trafikgrupper, initiativgrupper, lokalråd, beboerforeninger og borgerforeninger har i mange år kæmpet for større trafiksikkerhed i deres landsbyer.

Danmarks mange tusinde landsbyer frygter dagligt, at farten skal dræbe.

- I mere end 15 år har jeg kæmpet for at få "stærekasser". Nu får Danmark så endelig den skiltede, automatiske hastighedskontrol, siger Carsten Abild, formand for Landsbyerne i Danmark og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Glæder sig til stærekasserne kommer

Trafikgruppen i Fangel, lokalrådet i Korinth og initiativgruppen i Tranekær henvendte sig sammen med med "Landsbyerne i Danmark" til justitsministeren i februar 2009, med et ønske om at der som forsøg opsættes "stærekasser" i de tre landsbyer.

- Da Fyns Amt for 15 år siden kæmpede for at få "stærekasser", fik vi de skjulte fotovogne i stedet. Det er mig stadig en gåde, hvorfor vi her i Danmark skulle have skjulte fotovogne, når vore nabolande på "de sorte pletter" kunne halvere antallet af trafikuheld med "stærekasser", siger Carsten Abild.

- Den danske "stædighed" har kostet mange trafikuheld i de sidste 15 år. Men jeg glæder mig over, at vi nu endelig får skiltet fartkontrol. Jeg håber så, at vi samtidig kan slippe for de skjulte fotovogne, siger Carsten Abild.