Opbakning til "den røde skole" på Fyn

Det socialdemokratiske bagland på Fyn bakker op om Ritt Bjerregaards kritik og langer nu ud efter partiets politiske kurs. Den er ikke god nok, lyder det fra flere politikere.

Kursen er ikke klar. Sådan lyder det fra det odenseanske byrådsmedlem Jesper Kinch Jensen, der nu kritiserer sit eget partis ledelse:

- Der er nogle områder, hvor vi bliver uklare, fordi vi svinger efter folkestemningen. Så nogen gange kan jeg slet ikke finde ud af kursen, siger Jesper Kinch Jensen.

Hans udmelding kommer dagen efter, at socialdemokraternes københavnske overbogmester Ritt Bjerregaard langede ud efter sit eget partis politik. Den skal ændres, hvis partet vil vinde næste valg, lyder det fra Ritt Bjerregaard.

Plads til forbedringer

Formanden for LO i Odense, Helle Nielsen, er klar til at melde sig til "den røde skole".
Formanden for LO i Odense, Helle Nielsen, er klar til at melde sig til "den røde skole".

På Fyn er flere folk i baglandet enige i, at der skal formes en ny kurs,

- Der er jo forbedrings- muligheder. Det er helt åbenlyst, at når man har haft det dårligste valg i 80 år, så er det jo også fordi, der er ting, der ikke er gode nok, lyder det fra den fynske folketingskandidat Johannes Lundsfryd Jensen.

Formanden for LO i Odense, der samtidig er lokalt byrådsmedlem, savner osse en anden kurs, end den partiets ledelse med formand Helle Thorning Schmidt har kørt indtil nu.

- Jeg synes ikke, at den er optimal. Jeg synes, Helle gør det godt, men hun er bare ikke skarp nok, når vi snakker velfærd er det alt for bredt. Vi skal være meget mere konkrete, siger Helle Nielsen, byrådsmedlem i Odense.

Flere i det fynske bagland, som TV2/FYN har talt med, efterspørger en mere, offensiv socialdemokratisk kurs:

- Hvis man ser den valgkamp, der netop er overstået, synes jeg der har været lidt for meget velfærd og lidt for lidt andet andet, siger Johanes Lundsfryd Jensen.

Den røde skole

Ritt Bjerregaard foreslår helt konkret, at bruge fire dage under navnet Den Røde Skole, hvor socialdemokraterne skal formulere en fremtidig politik.

- Det synes jeg er en fremragende idé. Jeg havde for tre uger siden sådan et forslag, der mindede om det, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning Schmidt siger til Ritzau, at hun er meget uenig i kritkkken af partiets politik, og at hun ikke agter at deltage i debatmøderne.

Oversigt

    Oversigt