I det fynske folks tjeneste

Opfordring: brug de lærerstuderende

Forslag om at ansætte lærerstuderende som støttelærere på Odenses folkeskoler. Målet er at give de studerende relevant arbejde i studietiden og skolerne bedre kvalitet i undervisningen.

Odense skal bruge lærerstuderende mere aktivt, mener ungdomspolitiker

Forslaget kommer fra Tim Andersen. Han er byrådskandidat for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Odense og selv lærerstuderende.

Han peger på at de fleste lærerstuderende i Odense har et job ved siden af studierne. De står i grillbar eller arbejder i supermarkeder, så jobbet ikke støder sammen med undervisningen på seminariet.

I stedet mener Tim Andersen, at Odense Kommune, Odense Lærerseminarium, folkeskolerne og Undervisningsministeriet skulle lave klasser, hvor de lærerstuderende ansættes på deltid som støttelærere i hele deres studietid..

På den måde kommer en masse engagerede kræfter ud på skolerne. Og Odense lærerseminarium bliver mere attraktivt, fordi de studerende får et studierelevant fritidsjob under uddannelsen.

- Vi bør brande Odense for at være byen med de bedste folkeskoler. Det er selvfølgelig nemt at sige. Men et skridt på vejen er at bruge de lærerstuderende mere aktivt i Odenses skolepolitik, siger Tim Andersen.