I det fynske folks tjeneste

Opfordring: brug de lærerstuderende

Odense skal bruge lærerstuderende mere aktivt, mener ungdomspolitiker

Forslag om at ansætte lærerstuderende som støttelærere på Odenses folkeskoler. Målet er at give de studerende relevant arbejde i studietiden og skolerne bedre kvalitet i undervisningen.

Forslaget kommer fra Tim Andersen. Han er byrådskandidat for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Odense og selv lærerstuderende.

Han peger på at de fleste lærerstuderende i Odense har et job ved siden af studierne. De står i grillbar eller arbejder i supermarkeder, så jobbet ikke støder sammen med undervisningen på seminariet.

I stedet mener Tim Andersen, at Odense Kommune, Odense Lærerseminarium, folkeskolerne og Undervisningsministeriet skulle lave klasser, hvor de lærerstuderende ansættes på deltid som støttelærere i hele deres studietid..

På den måde kommer en masse engagerede kræfter ud på skolerne. Og Odense lærerseminarium bliver mere attraktivt, fordi de studerende får et studierelevant fritidsjob under uddannelsen.

- Vi bør brande Odense for at være byen med de bedste folkeskoler. Det er selvfølgelig nemt at sige. Men et skridt på vejen er at bruge de lærerstuderende mere aktivt i Odenses skolepolitik, siger Tim Andersen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.