I det fynske folks tjeneste

Opkøb: Munck i Nyborg køber Islands største entreprenør

Munck Gruppen i Nyborg har købt sig til Islands største entreprenørselskab.

Munck Gruppen har i dag overtaget Islands største entreprenør, LNS Saga.

- Vi har gennem længere tid haft fokus på det skandinaviske marked, og med købet af LNS Saga kan vi for alvor cementere vores position i Island, Grønland, Færøerne og Norge, udtaler adm. dir. Hans Christian Munck i en pressemeddelelse.

LNS Saga opnår i 2016 en omsætning på godt DKK 800 mio. og råder over knapt 400 medarbejdere.

Det islandske entreprenørselskab har brede kompetencer indenfor havnebyggeri, kystsikring, erhvervsbyggeri, lufthavne, tunnel- og vejbyggeri samt etablering af kraftværker, og Munck Gruppen udvider således sit virkefelt betragteligt.

- Vi får adgang til en række kompetencer og synergier, som vi kan bringe i spil ved fremtidige store, komplekse opgaver. LNS Saga et ungt selskab med en engageret medarbejderkreds og en erfaren ledelse, og vi har store forventninger til den fremtidige udvikling både i Island og det øvrige Norden.

- Der vil naturligvis være forskel på den islandske og danske firmakultur, og vi glæder os voldsomt til at komme i gang med integrationen mellem de to selskaber”, fortsætter Hans Christian Munck.

Det islandske opkøb ligger naturligt i tråd med Munck Gruppens vækststrategi og ønske om stigende aktivitet både i Danmark og i udlandet. Selskabet havde før opkøbet en omsætning i 2015/16 på 1,6 mia. og ca. 1.100 ansatte.

I det seneste regnskabet faldt overskuddet før skat fra 134 til 92 millioner kroner.

1500 ansatte

Munck Gruppen beskæftiger efter opkøbet ca. 1.500 medarbejdere.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet oplyste Hans Chr. Munck, at  selskabet har en fornuftig ordrebeholdning og arbejder med tilbud på mange større og spændende projekter, som man håber vil resultere i en stigende aktivitet i de kommende år.

-  Samtidig ser vi dog en stigende interesse fra internationale entreprenørselskaber på det danske marked. I sammenhæng med en opbremsning inden infrastrukturprojekter giver det os en meget hård konkurrence om opgaverne her i landet, sagde Hans Chr. Munck.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.