I det fynske folks tjeneste

Oprydning efter Vejsvin

1 af 2

Der bliver snakket rigtig meget om miljø og klimaforandringer. Men det nære miljø er mange fynboer åbenbart fuldstændig ligeglade med. I hvert fald må Middelfart Kommune en gang om året bruge store summer på at rydde op efter folk, der smider deres affald i naturen.

Tirsdag startede 40 ansatte i Middelfart Kommune den årlige oprydning af vejene. På Fjellerupvej tæt ved Grønnemose var der nok at komme efter.

- Tomme øldåser, cigaretpakker og alt muligt andet skrammelt ligger og flyder, siger Conni Hugger, der er Vejmand i Middelfart Kommune.

- Folk er blevet ligeglade og mange tænker, at når det er ude af vinduet så er det væk. Men det er det ikke, siger Teamleder i Middelfart Kommunes entreprenørafdeling, Brian McDermott.

Sidste år samlede vejmændene fra Middelfart Kommune fem tons affald eller i alt fem store containere fyldt med skidt.

- Vi har masser af skraldespande og genbrugsstationer, så der er ingen undskyldning for at smide affaldet i naturen, siger Brian McDermott.

Det koster omkring 400.000 kroner at have 40 ansatte til at samle skrald i en måned. Og dem der skal rydde op har kun et ord for dem der smider affald i naturen.

- De er nogle svin, siger Conni Hugger.

Vejmændene har osse fundet mere eksotiske ting som bilsæder, dæk og kummefrysere, der var efterladt i naturen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.