I det fynske folks tjeneste

Opskrift på spansk hvidløgssuppe

-

-

Legeret hvidløgssuppe ( fire portioner)

1 dl olivenolie,1 tsk. safran, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 hel rød peberfrugt, 1,5 liter oksebouillon, ca. 300 gr. melede kartofler, en halv knoldselleri, salt, peber og reven parmesan.

Kartofler og selleri skrælles, koges, pureres og sættes til side. Løgene pilles, hakkes og steges gyldne med safran i en gryde med olivenolie. Peberfrugten skæres i små kvadrater og tilsættes.

Hæld derefter bouillon på og lad det hele småkoge i et kvarters tid. Tilsæt kartoffel-selleri-pure og kog det hele igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.

Vil du gøre lidt ekstra ud af serveringen, serverer du ostebrød til. Skiver af godt brød ristes i olie. Efter afkøling dækkes de med reven parmesan. Sæt dem derefter under grillen til osten er smeltet og gylden. Lægges på suppen ved servering.