Opskrifter med honning

-

-


Der er forår i luften, alting spirer og gror og lige netop nu viser naturen sig fra sin allersmukkeste side. TV 2/FYN viser bier og blomster, når Ud af Huset tager i Bi -skole torsdag aften og ser på hvorfor det igen er blevet populært at være biavler.

Der er 4000 biavlere i Danmark. Men flere kommer til fordi de enten syntes det hygger i haven eller måske fordi de har minder om hjemmelavet honning fra deres barndom, hvor egen biavl var væsentligt mere udbredt.

Det er nemt og enkelt at komme igang med biavl. For et par tusind kroner kan man komme igang og de lokale biavlerforeninger tilbyder begynderkurser.

Ifølge biavlerne er dansk honning det bedste sødestof der findes og her er et par eksempler på opskrifter som vi har fået fra Danmarks Biavlerforening.

Opskrifter

Honningstegte svinekoteletter

  • 4 koteletter
  • Lidt olie og smør
  • Salt og peber
  • 1 dl honning
  • 2 spsk. Vineddike
  • 1-2 spsk. Chilisauce (sød)

Koteletterne brunes i smør og olie. Krydres med salt og peber. Honning, eddike og chilisauce givet et opkog og koteletterne pensles hermed. Færdigsteges i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Stegte kartofler og resten af saucen serveres til.

Honning brunede kartofler

Honning smeltes på en pande over svag varme. Når den begymder at brune hældes kartoflerne i, og de vendes forsigtigt et par gange.

De honningbrunede kartfoler bliver smukke og blanke, og er uden fedtstof.

Laks med honning
(4 pers.)

  • 4 stk. laks
  • Lidt olie og smør
  • Salt og peber
  • 3 spsk honning
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 lime

Laksen steges gylden på begge sider i olie/smør. Honning røres med finthakket ingefær. Blandingen fordeles over laksestykkerne. Sættes i ovn ved 200 grader i cirka 5 minutter. Serveres med limebåde, grøntsager og eventuelt ris.

Laila's honningkage

  • 250 gram honning
  • 150 gram smør eller margarine
  • 150 gram rørsukker
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 æg 500 gram hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • Abrikosmarmelade
  • Chokolade Valnødder

Honning, margarine og rørsukker varmes. Massen afkøles. Kærnemælk røres i lidt efter lidt. Æg tilsættes. Mel, natron og krydderier sigtes sammen og tilsættes. Dejen bredes ud i en bradepande (20x 30 cm) og bages 25-30 minutter ved 170 grader. Afkøles flækkes og lægges sammen med abrikosmarmelade. Overtrækkes med chokolade og pyntes med valnødder.

Oversigt

    Oversigt