Optagelsesprøve: Brune Balou blev besøgshund

Torsdag fandt Trygfonden nye besøgshunde til landets plejecentre. Den brune labrador Balou bestod optagelsesprøven.

Trygfonden har på landsplan 600 såkaldte besøgshunde, hvis job er at trylle smil frem og skabe glæde for ældre og handikappede på plejecentre og institutioner. 

Torsdag skulle der findes nye medlemmer til korpset blandt flere firbenede aspiranter i Odense. 

Derfor mødte 50 fynske hunde og disses ejere op til optagelsesprøve på Plejecenter Havebæk.

Den retfærdige eksaminator, der skal bedømme de logrende, pelsede prøvedeltagere, er projektleder og adfærdsbiolog i Trygfonden, Galina Plesner.

Kan min hund blive besøgshund?

- En besøgshund skal være rigtig glad for kontakt til fremmede mennesker uden at få noget for det. Den skal være sund og rask og robust, fortæller hun.

Den brune labrador Balou med ejer Rikke Louise Johansen i den anden ende af hundesnoren gik direkte gennem nåleøjet og bestod først dyrlægetjekket og charmerede efterfølgende adfærdsbiologen med sit rolige temperament.

- Jeg synes, det er dejligt at kunne gøre en forskel for vores ældre på plejehjem, og de (hundene, red.) kan skabe noget glæde og liv for dem. Balou er en rolig og meget omsorgsfuld hund, der selv søger kontakten til andre, fortæller Rikke Louise Johansen. 

Det er dog ikke alle 50 aspiranter, der klarer sig lige så godt som den bamsede Balou. 

- Folk er jo glade for deres hunde, og selvfølgelig har de al mulig grund til at være det, men nogle gange overvurderer man sin hund eller bliver overrasket over, at den måske reagerer meget kraftigt i et fremmed miljø, hvor der lugter mærkeligt, og gulvet føles mærkeligt, siger adfærdsbiolog Galina Plesner. 

- Så er det vigtigt, vi er her og kan tage en snak med ejeren om, det er noget, som hunden rent faktisk har lyst til. 

Trygfondens besøgshundeordning har eksisteret siden 2010. 

 

Oversigt

    Oversigt