Optiker i front på kongeetape: - Det kunne være sjovt at køre fra dem

Den tidligere professionelle cykelrytter Anders Fialla fik lov at starte kongeetapen med resten af feltet. Drømmen om at køre fra dem lever stadig.

Det var en stor dag for optiker Anders Fialla i Otterup, der torsdag var startby for tredje etape af etapeløbet PostNord Danmark Rundt.

Den tidligere professionelle cykelrytter skulle sammen med resten af Otterup Cykelklub sætte starten af kongeetapen og køre foran feltet, indtil løbsdirektør Jesper Worre gav signal om, at løbet er frit. 

- Det kunne være rigtig sjovt, at når Jesper Vorre vinkede, og løbet er frit, så bare køre, siger Anders Fialla, der er formand for den nystartede Otterup Cykelklub.

- Ej, vi holder ind, og jeg går ud fra, at vi holder ved tissepausen deroppe, og så er det det, fastslår ejeren af brillebutikken Nyt Syn i Jernbanegade.

Cykler kun 30 kilometer i timen

Anders Fialla kørte i fem år som professionel cykelrytter. Efterfølgende arbejdede han i fem år som sportsdirektør for cykelholdet Team Energy Fyn.

- Det er ikke, fordi vi skal ud og køre stærkt. Det er bare en parade, så jeg går ud fra, at den bare bliver holdt omkring de 30 (kilometer i timen, red.), forklarer Anders Fialla inden dagens etape mellem Otterup og Vejle i Jylland.

Cykelpassionen er der dog stadig, selv om det er nogle år siden, at han har siddet i sadlen med andre professionelle ryttere.

- Det er en livsstil. Når man har cyklet så mange år, hænger det bare fast, fortæller Anders Fialla.

Det var første gang, at det danske etapeløb startede på Nordfyn. Den danske mester Mads Pedersen kørte sig i løbets førertrøje ved at vinde kongeetapen. 

For Anders Fialla var dagen en glædens dag med gensyn med mange gamle bekendte, heriblandt cykelholdejer Bjarne Riis. Se tv-indslaget herunder:

 
Fotograf: Jonas Mattsson

Oversigt

    Oversigt