I det fynske folks tjeneste

Optimisme på SKAKO

01:35

1 af 2

Trods et underskud på 31 millioner kroner i 2011 ser Faaborg-virksomheden SKAKO nu optimistisk på fremtiden. Direktøren regner med at udvide og ansætte flere medarbejdere.

Årsregnskabet for 2011 viser en forbedring på 27 millioner kroner i forhold til året før. Og selvom der for femte år i træk er tale om et underskud, ser ledelsen nu optimistisk på virksomhedens fremtid.

De to hovedaktiviteter giver nemlig overskud nu, mens den underskudgivende personliftdivision er blevet solgt fra.

- Det er særdeles glædeligt, at vores kerneforretninger SKAKO Concrete og SKAKO Vibration har udviklet sig så positivt i 2011, og nu hvor vi har solgt personliftdivisionen fra, kan vi koncentrere os om at udvikle kerneforretningen yderligere. Fra 2012 vil der være både vækst, postive driftsresultater samt fortsat positiv likviditet, skriver administrende direktør Lars Bugge fra SKAKO i årsregnskabet.

SKAKO, der producere betonanlæg og vibrationsudstyr til industrien, har de seneste fem år satset voldsomt på at vende udviklingen i virksomheden. Sidste år blev omsætningen øget med 17 millioner kroner. Virksomhedens primære markeder er udlandet.

- SKAKO Vibration afsætter i dag sine produkter hovedsageligt i EU og fransktalende Nordafrika. Vi satser på at åbne en række nye markeder bl.a. i Østeuropa, Sydamerika og Afrika i løbet af de næste to år. Det vil kunne sikre fortsat vækst for en meget velkørende virksomhed, forklarer Lars Bugge.

Samlet beskæftiger SKAKO knap 200 ansatte med hovedsæde i Faaborg samt afdelinger i Strasbourg ogLille i Frankrig.

- Nu kan vi se lyset igen, og jeg fornemmer, at vi vil ansætte flere medarbejdere både i Danmark og Frankrig i år, lyder det fra direktøren.

Ved du noget? Så send os et tip