Orangeri i Center Øst

Odense Kommune og Vollsmosesekretariatet har planer om at omdanne store dele af Center Øst i Vollsmose til et såkaldt Orangeri. Centeret skal fungere som et åbent og indbydende opholdsareal, hvor der skal være servering, kulturelle arrangementer, en moské og et iværksætterhotel.

-


Arealet omkring Center Øst skal omdannes til et lyst og venligt opholdsareal

Odense Kommune og Vollsmosesekretariatet har planer om at omdanne store dele af Center Øst i Vollsmose til et såkaldt Orangeri. Centeret skal fungere som et åbent og indbydende opholdsareal, hvor der skal være servering og kulturelle arrangementer og senere en moské og et iværksætterhotel.

Odense Kommune ejer i dag halvdelen af Center Øst. På de kommunale arealer er der bibliotek, ældreboliger og Vollsmosesekretariat, og denne del af centret er én af mest grimme og slidte dele af Vollsmose.

- Nu vil vi omdanne hele området åbent og lyst opholdsareal for beboerne i Vollsmose. Renoveringen vil omfatte både inden- og udendørsarealer, og projektet skal forskønne denne del af centret, siger chefen for Vollsmosesekretariatet Kay Jokil.

I orangeriet skal der være inden- og udendørsservering og et stort åbent område, hvor der kan arrangeret kulturelle arrangementer. Det foreløbige budget lyder på 25 mio. kr. Kommunen skal finansiere de 15 mio. kr, og resten af pengene skal findes gennem fonde.

- Forskønnelsesprojektet kommer til at foregå i etaper, og på længere sigt er det vores håb, at vi kan lave en moské, foreningslokaler og et iværksætterhotel i Center Øst, siger Kay Jokil.

Politikerne i Odense Kommune får i nærmeste fremtid forelagt ideoplægget, og hvis de siger god for orangeriet, skal der udarbejdes et konkret forslag.

- Hvis alt går som det skal så er det mit håb at vi kan begynde ombygningen sidst på året, lyder det fra Kay Jokil.

Oversigt

    Oversigt