I det fynske folks tjeneste

Orienteringsløber har mod på mere guld

Tue Lassen fra Faaborg Orienteringsklub bliver bare bedre og bedre. I 2015 lykkedes det ham at vinde guld til VM i mixed stafet.

01:19

Orienteringsløber Tue Lassen håber at kunne vinde VM-guld igen i 2016.

1 af 2

Det går rigtig stærkt, når 30-årige Tue Lassen fra Faaborg Orienteringsklub er ude at træne. I 2014 vandt han sølv på mix-stafetten, kun tre sekunder fra en guldmedalje, så målet for 2015 var at gå hele vejen.

- Det lykkedes. Vi vandt med over et minut, så det var en kæmpe stor sejr for os, siger Tue Lassen.

Nu hvor Tue Lassen har vundet holdguldmedaljen sammen med Emma Klingenberg, Søren Bobach og Maja Alm, har han fået mod på mere.

- Det er jo fantastisk at få en VM-guldmedalje, det er jo noget man har drømt om længe. Ambitionen er nu at se om jeg kan gøre det individuelt også. Vi har stadig målsætning om at gentage holdtriumfen, men den individuelle sprintdistance er nok det, der bliver allervigtigst for mig og det jeg træner frem mod.

Orienteringsløb handler om to ting; at finde vej og løbe stærkt. Tue Lassen er god til at orientere sig, så nu skal løbehastigheden intensiveres, så han forhåbentlig kan indfri sit mål om også at snuppe en individuel guldmedalje.

- Det er tæt. Det er de små ting, der afgør det, og det er dem jeg skal arbejde med frem mod VM, siger Tue Lassen.