I det fynske folks tjeneste

Orifarm fyrer 160

Medicinalvirksomheden Orifarm lukker produktionen i Odense og flytter den til Tjekkiet.

03:09

Medicinalvirksomheden Orifarm lukker produktionen i Odense

1 af 2

I løbet af de næste to år skal 160 medarbejdere i Odense sige farvel til deres arbejdsplads. Det sker fordi Orifarm skal sænke omkostningsniveauet.

- Det er utrolig trist, at vi kommer til at sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere. Vi har ventet væsentligt længere end de fleste andre med at samle produktionen i lande med lavere omkostninger. Men selvom vi har investeret i IT, teknologi og LEAN, så kan vi desværre ikke bevare vores konkurrenceevne, når vi har produktionen spredt og placeret i lande med et højt omkostningsniveau, siger adm. direktør Hans Bøgh-Sørensen fra Orifarm Group A/S i en pressemeddelelse.

Afskedigelser kommer som en overraskelse

Hans Bøgh Sørensen forventer, at fyringerne kommer som et chok for mange af medarbejderne.

- Vi har haft travlt de sidste kvartaler, men vi tjener ingen penge. Det ændrer dog ikke på, at det er en meget trist besked at modtage for alle. Vi skal forhandle detaljerne i samarbejdsudvalget, og jeg håber, at vi kan være både grundige og hurtige, så alle kan få klarhed om deres situation snart, siger Hans Bøgh-Sørensen.

Virksomheden vil nu vurdere, hvordan de bedst kan hjælpe deres medarbejdere videre.

- Vi vil naturligvis gøre en stor indsats, og vi har studeret, hvilke modeller andre virksomheder i samme situation har benyttet. I Tyskland har vi meddelt, at vi vil oprette et Career Center med eksterne specialister, der kan hjælpe folk til nye job, og det vil vi også foreslå medarbejderrepræsentanterne, at vi gør i Danmark. Alt det sætter vi i sving nu, siger Hans Bøgh-Sørensen.

Orifarm vil dog fortsat have omkring 200 arbejdspladser i Odense.

Udvikling Fyn ærgrer sig over fyringer

Direktør i Udvikling Fyn ærgrer sig over, at Orifarm fyrer 160 medarbejdere, men håber samtidig at virksomheden på sigt kan bevare eller øge antallet af videnstunge arbejdspladser.

- Vi har tidligere set i andre erhverv - for eksempel i tekstil- og modeindustrien - at selv om produktionen af en given vare flytter til udlandet, så bevarer virksomheden sin udviklings- og markedsføringsaktiviteter her i landet, siger Udvikling Fyns direktør, Mads Greves Larsen.

Med fyringerne tror Mads Greves Larsen det er muligt, at virksomheden kan forbedre sin konkurrenceevne, så virksomheden med tiden atter vil vokse i Odense.