Orifarm vil producere

Det fynske parallelimport-firma Orifarm, som lever af at købe billig medicin i udlandet, pakke det om og sælge det i Danmark, vil nu til at producere kopimedicin. Det skriver Børsen mandag.

-

Det fynske parallelimport-firma Orifarm, som lever af at købe billig medicin i udlandet, pakke det om og sælge det i Danmark, vil nu til at producere kopimedicin.
Det skriver Børsen mandag.

Patenter udløber


Hans Bøgh-Sørensen, der er direktør i Orifarm, vil ikke afsløre virksomhedens planer, men direktør i United Nordic Pharma, Henrik Raith siger til Børsen:
\"I de kommende år går en stribe af verdens mest solgte lægemidler ud af patent, parallelimportørerne har opbygget en stærk relation til deres kunder, apotekerne, og den vil de udnytte til at fortsætte leverancen efter patentudløb. De har i forvejen distributions- og pakkefaciliteter. Og efterhånden vil Orifarm nok også opleve, at deres totalmarked som parrallelimportør mindskes\".

Egne produkter


Til det svarer Hans Bøgh-Sørensen:
\"Som parallelimportør har vi fat i de originale patenterede produkter, som står for ca. 60 procent af markedsværdien. Der ligger altså 40 procent tilbage, som vi automatisk mister adgang til, når patentet udløber. Gennem generisk produktion vil vi også gøre os uafhængige, for så er det jo vores egne produkter, vi sælger\".

Oversigt

    Oversigt