Ørred-lockout: Tæt på politianmeldelse

Tonen fra Elsesminde Produktionshøjskole skærpes nu overfor skolelærernes lærerforbund, der blokerer for, at en halv million ørreder kan udsættes i de fynske åer.

De mange små fisk risikerer at må lade livet, hvis ikke lærerne på Elseminde produktionshøjskole kan slippe for lockouten og gå på arbejde et par dage.

De har fået dispensation af en styrelse under finansministeriet, men Lærernes Uddanelsesforbund blokerer. Derfor overvejer skolen lige nu at politianmeldelde sit eget forbund.

- Der er et års arbejde, der går spildt, og det er mange fisk, der er på spil. Jeg tænker ikke på kroner og ører, jeg tænker på fiskene. Jeg har det utrolig dårligt med det, siger Arne Pallisborg, der er viceforstander på Elsesminde Produktions-højskole i Odense.

Fiskedød kan koste turister

Havørred Fyn er er forening, der er ejet og drevet af alle de ti fynske kommuner. Her lever de af turister, der kommer og fisker efter ørreder og laks. For dem vil det kunne koste mange penge, hvis ikke fiskene bliver sat ud i vandløbene.

- Hvis det rygtes, at der ikke bliver sat fisk ud, så er det jo ikke sikkert, at der er så mange, der har lyst til at komme til Sydfyn for at fiske, og det kan blive slemt for os turismemæssigt og for økonomien, forklarer Jan Hald Kjeldsen, der er vandinspektør ved Havørred Fyn.

Havørred Fyn udsætter 365.000 ørreder om året - fisk der altså skulle komme fra Elseminde Produktionshøjskole.

Oversigt

    Oversigt