Ørreder lockoutet

600.000 ørreder risikerer at blive destrueret som et resultat af den verserende lockout.

600.000 ørreder kan ende med at blive destrueret, fordi dem der skal passe på dem og sætte ørred-smolt ud i vandløbene er ramt af lockout.

Uddannelsesforbundet nægter nemlig at lade fiske-eksperterne fra Elsesminde Produktionshøjskole komme på arbejde, selvom de har fået dispensation fra lockouten.

Det skriver DR Fyn.

På Elseminde Produktionsskole er de tre lærere blevet undtaget fra lockouten, fordi de er de eneste, der har erfaring med at sætte ørrederne ud i danske vandløb inden den 1. maj.

Sættes de ud senere, risikerer de at dø, når de svømmer ud i saltvand, fordi de ikke længere er i stand til at udskille salten fra deres blod.

Problemet er, at Uddannelsesforbundet har sagt nej, og ifølge fiskemester Linda Bollerup er det frustrerende, at hendes eget fagforbund har sat en stopper for at redde fiskene.

- Ja, hvis jeg skærer ind til benet, så er det mit eget forbund, der er skyld i denne situation. Det er meget frustrerende, siger Linda Bollerup, der egentlig er uddannet biolog, men er ansat som lærer på højskolen til DR Fyn.

Oversigt

    Oversigt