Østergaard: Vi skal samarbejde om at bekæmpe det onde

Endnu en afstemning nærmer sig, mens forvirringen breder sig. De Radikale var mandag på gaden i Odense - for at overbevise borgerne om et "ja", der er med til at bekæmpe det onde.

Den kommende afstemning om retsforbeholdet  nærmer sig, og der er blevet talt meget om, at det er et valg, som ikke ret mange forstår - og som mange har rigtig svært ved at tage stilling til.

Mandag prøvede De Radikale derfor at skabe opmærksomhed omkring valget på Fyn.

Partiets leder Morten Østergaard  besøgte Syddansk Universitet, Odense kommune og Lindø Industripark - og rundede af på gågaden i Odense - med favnen fuld af foldere.

- For mig er det jo meget simpelt - jeg er jo glødende europæer, men det er rigtigt, at mange er i tvivl, siger Morten Østergaard.

På stemmesedlen skal borgerne tage stilling til, om man vil lave retsforbeholdet om til en tilvalgsordning - noget, der for mange lyder kringlet.

- Derfor er det også, at vi taler med folk om, at det her handler om, hvorvidt vi selv vil bestemme, hvilke dele af EU-samarbejdet, vi vil være en del af - for eksempel politisamarbejdet. Eller om vi, hver eneste gang vi finder noget, vi godt kan lide, vil spørge de andre om lov, siger Morten Østergaard.

Weekendens terrorangreb i Paris er pludselig også blevet en del af valgkampen.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, er den her frygtelige begivenhed i Paris jo også nu en del af vores liv, men man kommer ikke til at opleve mig bruge det til politisk plat, men det er klart, at det europæiske politisamarbejde er det, der er på spil, hvis ikke vi får et "ja" den 3. december, og det bruger jo til ,at vi samarbejder om at bekæmpe det onde, der måtte være, siger Morten Østergaard.