I det fynske folks tjeneste

Ottende generation i slagtererhvervet

Efter at have drevet slagtervirksomhed i Danmark gennem flere hundrede år, er en ny generation nu klar til at videreføre Slagter Levins butik i Odense.

-

Efter at have drevet slagtervirksomhed i Danmark gennem flere hundrede år, er en ny generation nu klar til at videreføre Slagter Levins butik i Odense.


2. januar bliver Frans Levin medejer af slagter Levins butik i Odense. Den 29-årige mesterslagter er netop blevet færdiguddannet som mesterslagter, og er derfor klar til at videreføre familiens stolte traditioner. For det er langt fra nogen tilfældighed, at Frans Levin har valgt at blive slagter.


Indvandrere fra Tyskland
Da familien Levins fjerne forfædre i det 17-århundrede indvandrede til Danmark fra Tyskland, levede de af at rejse rundt til gårde og små virksomheder og slagte dyr. Siden kom familien til Fyn, og efterhånden slog slagterfamilien sig ned på faste stadepladser, hvor de fortsatte med at praktisere slagtererhvervet.


Butik i 1939 
I 1939 åbnede familien Levin sin første slagterbutik på Hjallelsesvej i Odense. Det var den nuværende slagter, Jørn Levins far, der grundlagde den kendte butik i Odense. Og nu er næste generation altså klart til at gå ind i erhvervet.


I dag nøjes familien dog ikke med at slagte. Frans Levin er uddannet i at fremstille såvel farseret poulard som vagtler med orangesauce.


Om der også bliver en niende generation til at fortsætte familietraditionen er endnu uafklaret, da Frans Levin indtil videre ikke har børn.