I det fynske folks tjeneste

Otterup-borgere frygter mere trafik

Naboer frygter øget lastbiltrafik fra Emmelev.

Bekymring blandt borgere i Otterup. De frygter for konsekvenserne, hvis Emmelev A/S får lov at fordoble produktionen af rapsolie.

Emmelev A/S fremstiller blandt andet biodiesel hidtil fortrinsvis er eksporteret til andre EU-lande.

Men salg af biodiesel i Danmark forventes forøget fremover, da regeringen i juni har vedtaget, at der fra næste år skal blandes 2 % biobrændstof i benzin og diesel.

På grund af denne forventede øgede efterspørgsel på biodiesel, ønsker Emmelev A/S at udvide produktionskapaciteten til omtrent det dobbelte. Og det gør naboerne nervøse.

- Virksomheden har haft svært ved at overholde miljølovgivningen indtil nu, og jeg tvivler på, at de kan, når produktionen blive fordoblet. Det virker som om det er Emmelev Mølles princip, at det er nemmere at få tilgivelse end at få tilladelse, siger Sake Kooistra, der er nabo til Emmelev A/S.

100 lastbiler pr dag

Med Emmelev A/S' nuværende produktion er der til- og frakørsel af ca. 50 lastbiler pr. døgn. Med udvidelsen forøges trafikken til ca. 100 lastbiler pr. døgn.

At en fordobling af produktionen giver dobbelt så mange lastbiler gennem byen det anerkender direktør for Emmelev A/S, Bjarne Simonsen, men han forstår ikke beboernes bekymringer.

- Lastbilerne udgør i forvejen en meget lille procentdel af trafikken på landevejen her fra Otterup til Odense, siger Bjarne Simonsen.

Politikerne har givet grønt lys til den fysiske udvidelse i lokalplanen. Så nu mangler Emmelev A/S bare en miljøgodkendelse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.