I det fynske folks tjeneste

OUH dropper lægestuderende

Odense Universitetshospital dropper at bruge de medicinstuderende som vikarer for at spare penge. Det går ud over de studerendes uddannelse.

Mens de medicinstuderende lærer det faglige på universitetet, er vikarvagterne på sygehusene med til at give dem de nødvendige sociale kompetencer. Men lige som resten af landets sygehuse er OUH så økonomisk presset, at man sparer vikarerne væk.

- Den økonomiske situation er så anstrengt, at vi gør alt for at klare de daglige funktioner med de folk, der er ansatte i forvejen. På den måde begrænser vi brugen af medarbejdere udefra, siger souschef i HR afdelingen på OUH, Uffe Møhring, til Newspaq.

Men det ærgrer de medicinstuderende, som siden 60'erne har tilegnet sig de bløde værdier ved at arbejde som vikarer gennem Foreningen for Danske Lægestuderende (FADL).
- Det er ufatteligt ærgerligt, for vi lærer noget på FADL-vagterne, vi ikke lærer i skolen. Vi sidder jo hos psykiatriske, intensive og terminale patienter og lærer virkelig noget om omsorg og etik, siger formand for FADL?s uddannelsesudvalg, Dea Larsen.