I det fynske folks tjeneste

OUH får hjerteoperationerne

Politikerne i Region Syddanmark besluttede mandag eftermiddag, at hjerteoperationerne i regionen fremover skal samles på Odense Universitetshospital.

Fra 1. januar 2011 ophører regionens samarbejde med Hjertecenter Varde og alle operationer skal derefter udføres på OUH.

- Jeg så meget gerne, at Odense Universitetshospitalog Hjertecenter Varde kunne fortsætte samarbejdet med hjertekirurgi. Men én ting er, hvad vi ønsker, noget andet er, hvad der kan lade sig gøre under Sundhedsstyrelsens faglige rammer, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Det samlede antal hjertekirurgiske patienter fra Region Syddanmark var 900 sidste år. Et tal, som formentlig vil være endnu lavere i 2010 og fremover, fordi antallet af hjertepatienter generelt er faldende i disse år.

Kravet fra Sundhedsstyrelsen til et hjertecenter er 750 patienter om året, så hvis man fortsat skulle sende patienter til Varde, ville der ikke være nok til OUH.

Der er dog planer om at undersøge mulighederne for at fortsætte samarbejdet med Hjertecenter Varde om bl.a. ballonudvidelser, hvilket det særlige udvalg for gennemførelse af ny sygehusstruktur skal undersøge.