OUH-forsker advarer mod mælkebøttesaft til barnløse

Barnløse risikerer at blive skuffede og i værste fald komme for sent i gang med den nødvendige fertilitetsbehandling, hvis de følger de alternative råd i en meget omtalt graviditetsbog, mener OUH-forsker.

Kritikken går på alternative råd i en meget omtalt graviditetsbog, "Bliv naturligt gravid".

Karin Erb, formand for Dansk Fertilitetsselskab og chefbiolog ved Fertilitetsklinikken på Odense Universitetshospital, er dybt bekymret over det, hun kalder "bogens udokumenterede råd om graviditet", skriver

Kristeligt Dagblad.

Falske forhåbninger

- Det, Charlotte Bech gør, er at bære ved til bålet med mytedannelser. Hun sår falske forhåbninger i folk og insinuerer, at de selv er skyld i, at de ikke er blevet gravide, og levede de bare, som hun sagde, ville der ikke være nogen i Danmark, der ikke kunne få børn. Det reelle problem er, at kvinder i dag bliver ældre og ældre, inden de får børn, og det har ikke noget med yoga at gøre. Du kan ikke åbne lukkede æggeledere eller give mænd, der har haft cancer, god sædkvalitet med mælkebøttesaft, siger Karin Erb.

Charlotte Bech, der hvert år behandler en lang række barnløse i sin privatklinik i Gentofte, understreger, at hun med sin bog ikke forsøger at bilde folk ind, at alle kan blive gravide med et snuptag. Hendes ønske er på naturlig vis at hjælpe det stigende antal danskere, der har problemer med fertiliteten.

Oversigt

    Oversigt