OUH: Indkaldt ekstra personale på skadestuen

Sidste år nåede antallet af fyrværkeriskader op på det højeste i ti år. Derfor har de på Odense Universitetshospital tilkaldt ekstra personale til skadestuen i år.

Fyrværkeri kan være flot at se på, men det kan også være farligt. Sidste år nåede antallet af fyrværkeriskader i Region Syddanmark på det højeste i ti år med 103 skader i nytårsdøgnet d. 31. december til 1. januar.

Hos Ulykkesanalysegruppen på Odense Universitetshospital har de desværre ikke nogen forklaring på den drastiske stigning.  

- Desværre er det sådan, at vi ikke fandt nogen entydig forklaring på det, siger Jens Lauritsen, der er overlæge på Ulykkesanalysegruppen fra Odense Universitetshospital.

Ekstra personale klar på skadestuen

På Odense Universitets Hospital har de derfor i år været ekstra forberedte, når der skal brændes krudt af i aften. De har nemlig  indkaldt ekstra personale på skadestuen. 

- Vi har ekstra personale om natten ikke i løbet af dagen. For der er det begrænset, hvad der kommer. Når vi når midnat eller klokken 23, så kommer der ekstra personale på. Og det er både en ekstra læge og tre ekstra sygerplejersker, siger Jytte Christiansen, der er reservelæge på skadestuen  på OUH.

På trods af den store stigning, i antallet af fyrværkeriskader, vil et forbud mod visse former for fyrværkerier ikke hjælpe, mener overlægen.

-Problemet er, at vi ikke helt præcis ved, hvilke typer rakettyper, der giver problemer, og hvilke der ikke gør. Jeg er ikke i detaljer inde i de norske regler, men som jeg husker det, er det de store raketter, der ikke er tilladt, og jeg tror faktisk, at det er de små raketter, som er problemet, forklarer Jens Lauritsen, som er overlæge hos Odense Universitetshospital.

Forrige år blev der anmeldt 79 fyrværkeriskader i Region Syddanmark.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt