I det fynske folks tjeneste

OUH indvier ny heliport

Odense Universitetshospital har indviet en ny heliport - en landingsplads for lægehelikoptere.

Foto: OUH

Foto: Ole Holbech

Foto: OUH

1 af 3

I fremtiden slipper OUH for at omlade patienterne til en ambulance og køre dem fra den gamle landingsplads ved psykiatrien og hen til Fælles Akut Modtagelsen, FAM.

Den nye heliport sparer mellem 10 og 15 minutter for patienterne, og det er en tidsforskel med stor betydning for patienter med en blodprop i hjerne eller hjerte eller for patienter, der er ved at blive behandlet for et hjertestop.

Den nye landingsplads ligger lige overfor FAM, og patienterne kan køres direkte fra helikopteren til FAM på en ny særlig båre.

- Landingspladsens og dens nærhed til sygehuset vil være nødvendig for OUH som højt specialiseret sygehus i de kommende år, og det giver hele regionen adgang til OUHs højt specialiserede behandling langt hurtigere. Den hjælper også patienter udenfor regionen, skriver OUH i en pressemeddelelse.

OUH har landsfunktion på for eksempel håndskader og det betyder, at patienter flyver til OUH fra hele landet, når komplicerede skader på fingre og hænder skal laves.

Ny heliport ved OUH - OUH "flytter" til Jylland

  • En helikopter fra den danske akutlæge helikopter ordning bevæger sig ca. 4 kilometer i minuttet.
  • Med den nye heliport rykkes resten af regionen befolkning så at sige alt imellem 40 til 60 km (4 km/min gange 10 - 15 minutter) tættere på OUH.
  • Er man vestjyde, så svarer det til, at Sygehuset nu tidsmæssigt ligger et eller andet sted vest for Fredericia.
  • Det vil populært sige, at OUH tidsmæssigt "flytter" til Jylland
Kilde: OUH