OUH opererer for langsomt

Det går for langsomt med at få opereret de ortopædkirurigske patienter på OUH. Hospitalet lever ikke op til regionens krav om, at to trediedele af patienterne skal opereres inden for et døgn.

90 procent af patienter med knoglebrud skal opereres inden to døgn. Det krav har ouh så godt som nået. Men det kniber med et krav om at to trediedele skal nås inden et døgn. OUH er kun er nået op på 38 procent og er dermed et af landets langsommeste sygehuse.

- Vi har manglet den nødvendige kapacitet på det operative område, vi har manglet noget anæstesi, og det er vi i øjeblikket ved at udbygge og forbedre, siger direktør Jens Peter Steensen.

Selvom det kniber med at skaffe kvalificeret personale står region syddanmark fast på kravet.

- Vi har udbygget anæstesien i foråret med cirka 10 procent, og vi er i gang her i efteråret med at udbygge med cirka 10 procent, og vi regner med, at det vil give en væsentlig yderligere forbedring, síger jens Peter Steensen.

OUH vil nu øge narkosekapaciteten endnu engang.

- Vi vil se tallene til december for det her kvartal, og så vil vi se tallene for marts, og så skal det være bragt fuldstændig på plads med i hvert fald 90 procent af dem, der har et hoftebrud, de er behandlet indenfor 24 timer, siger næstformand i Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen (S).

Fra nytår skærpes kravet til at 90 procent skal opereres inden et døgn.

Oversigt

    Oversigt