OUH ramt af strømsvigt: Ingen livsvigtige funktioner blev berørt

Energi Fyn arbejder på at genetablere en hovedledning, som svigtede tidligt lørdag morgen. Alle hovedsystemer kører igen.

Teknikere fra Energi Fyn arbejder lørdag formiddag på højtryk med at få genetableret strømforsyningen til Odense Universitetshospital.

Ved 05.00-tiden lørdag måtte hospitalet kortvarigt gå over på nødstrømsanlægget, da en af de fire hovedledninger, der leverer strøm til Odense Universitetshospital, svigtede.

Strømsvigtet varede i omkring 20 minutter og betød blandt andet, at alle branddøre lukkede og hospitalet kørte med meget lav belysning.

Opdateret
Clock18. aug 2018, kl. 11:08
Artiklen er opdateret med udtalelser fra Michael Dall, lægelig direktør og ansvarlig for hospitalets beredskab.

- Fejlen udløser, at vores nødsystem går i gang. En hel masse teknik springer fra og der opstår en række praktiske uhensigtmæssigheder, forklarer Michael Dall, lægelig direktør og ansvarlig for hospitalets beredskab.

- Beredskabet fungerer som det skal og ingen patienter led overlast, siger Michael Dall.

Alt kører igen

Nødstrømsanlægget sikrede, at ingen livsvigtige funktioner blev berørt, og alle hovedsystemer er nu oppe at køre igen, meddeler OUH's presseafdeling.

Energi Fyn arbejder på at genetablere den fjerde hovedledning, og inde på matriklen hjælper Bygningsdrift og -Service med at udbedre eventuelle fejlmeldinger fra udstyr udløst af overgangen til nødstrøm.

Ifølge Michael Dall afventer man nu en rapport fra Energi Fyn, som blandt andet skal klarlægge, hvorfor nødstrømsanlægget går i gang, når det kun er én af fire hovedledninger, som svigter.

Oversigt

    Oversigt