OUH skal forske i allergi

Odense Universitetshospital er udvalgt som eneste danske deltager i et forskningsnetværk, der skal finde frem til årsagerne til allergi. EU har bevilget 14,4 millioner euro - svarende til cirka 108 millioner kroner til forskningsnetværket, der kaldes GALEN.

-

Odense Universitetshospital er udvalgt som eneste danske deltager i et forskningsnetværk, der skal finde frem til årsagerne til allergi.
EU har bevilget 14,4 millioner euro - svarende til cirka 108 millioner kroner til forskningsnetværket, der kaldes GALEN.

Blåstempling
\"Vi er meget glade for det, og det er en blåstempling af vores arbejde\" siger professor og overlæge ved Allergicentret på OUH, Carsten Bindslev-Jensen til TV 2/Fyn.

Han bliver OUHs koordinator i GALEN-samarbejdet, der har sit navn efter en af lægevidenskabens fædre, den romerske læge Galen.
Forkortelsen står for Global Allergy and Asthma European Network.

Unikt samarbejde
Allergicentret er blevet udvalgt, fordi der her er specialister indenfor alle områder af allergibehandlingen.

\"Om det er astma, udslæt, børn eller voksne, der skal behandles, så har vi specialister. Vi har ti specialiserede overlæger tilknyttet Allergicentret, og så har vi også et glimrende samarbejde med de praktiserende læger\", siger Carsten Bindslev-Jensen.

Hvad er årsagen
Der deltager i alt 27 europæiske forskningsinstitutioner fra 16 lande i projektet, der kører de næste fem år.

Først skal forskerne kortlægge de problemer, allergi medfører og senere forsøge at løse dem.
Men først skal forskerne forsøge at finde ud af årsagen til allergi.
Om det er arveligt, skyldes ernæring eller måske infektioner.

Forskningen er delt op i ni hovedområder, og Allergicentret håber specielt på at kunne gøre en forskel i forskningen af ernæring og genetik.

Helt andet gear
Den 1. september skal alle de deltagende institutioner mødes i Bruxelles og fordele opgaverne.

\"GALEN-projektet kommer til at betyde, at vi kommer op i et helt andet gear med vores forskning. Også nationalt, hvor det bliver nemmere at få penge, fordi vi nu er blåstemplede af EU\", siger Carsten Bindslev-Jensen.

Oversigt

    Oversigt