I det fynske folks tjeneste

OUH undlod at operere retarderet kvinde

En 65-årig kvinde er død af kræft, efter at lægerne på OUH undlod at operere hende med den begrundelse, at hun var retarderet.

01:01

1 af 2

En scanning af kvinden bygspytkirtel viste, at der var mistanke om en svulst. Normalt skal patienter i disse tilfælde tilbydes operation, men kvinden blev med følgende begrundelse aldrig tilbudt en operation:

- Grunden til, at der ikke direkte gås til operation, er at pt. (patienten, red.) er svagt retarderet, skrev overlægen i journalen i følge P0litiken, der har gennemgået journalerne.

Kræften fik i stedet lov at udvikle sig, og efter et halvt år efter blev hun indlagt stærkt svækket. Kræften havde da bredt sig så meget, at hendes liv ikke stod til at rede. I følge kvindens søster fik hun en kræftbehandling på 2. klasse.

- Hun fik aldrig en chance, fordi hun var retarderet, siger kvindens søster Susanne Uhre-Prahl til Politiken.

Formanden for foreningen af udviklingshæmmede er oprørt over særbehandlingen.

- Det er helt uhørt. Det må man ikke bruge som begrundelse. Alle har ret til behandling, siger Sytter Kristensen, der er formand for foreningen for udviklingshæmmede, LEV.

Jesper Durup, der er ledende overlæge på kirurgisk afdeling i Odense, siger, at han ikke kan kommentere den konkrete sag. Men han afviser, at udviklingshæmmede ikke får samme behandling som andre.

Afdelingen har nu inviteret de pårørende til en samtale.