OUHs supersygehus får for mange sengepladser

Det er spild af sygehussenge, når de nye supersygehuse bliver bygget i Danmark. Det mener formanden for Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin, der forudser, at ny teknologi kan formindske omfanget af indlæggelser i fremtiden.

Klaus Phanarth, der er overlæge på Frederiksberg Hospital og formand for Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin siger til Ingeniøren fredag, at knap hver tredje af landets 16.000 sengepladser, fraregnet psykiatrien, kan fjernes, hvis regionerne i højere grad vil udnytte mulighederne for telemedicin - altså hvor patienter kan overvåges og behandles i eget hjem via for eksempel kameraer og internet.

- Det er problematisk, at telemedicin slet ikke er tænkt ind i de nye sygehusplaner. Telemedicin vil være langt mere anvendeligt, når supersiloerne står færdig, og derfor bør de dimensioneres anderledes, siger Klaus Phanarth til Ingeniøren.

Svendsen: sygehuse skal være for store

Næstformand i Region Syddanmark er ikke enig i, at OUHs kommende sygehus er dimensioneret forkert.

- Jeg vil hellere have for mange sengepladser end for få, så vi undgår en ny situation, hvor folk skal ligge på gangene. Vi skal følge med udviklingen, men være på den sikre side, siger Poul-Erik Svendsen (S) til TV 2/FYN.

Han henviser til, at der kommer mange flere ældre patienter i fremtiden.

- Vi skal undgå den der DJØF-betragtning, hvor overkapacitet er et onde. Hvis man vil have kvalitet i servicen, skal der altid være plads nok på et sygehus, siger Poul-Erik Svendsen. 

På sygehuset i Svendborg gør man allerede nu sig erfaringer med telemedicin. Overlæge Kenneth Egstrup gennemfører virtuelle stuegange, hvor hjertepatienter får en patientkuffert med sig hjem efter indlæggelse.

I kufferten er der blandt andet et web-kamera, så patienterne kan tale med lægerne på hospitalet.

Se indslag på TV 2/Fyn fredag kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt