Over 30 personer indlagt efter brand

Skadelig røg og gasser i forbindelse med en gårdbrand på Langeland sendte civile, politi- og redningsfolk på sygehuset.

En brand i en lade med 300 bigballer og en del malkekøer udviklede sig endnu mere voldsomt end først antaget, da det viste sig, at der også var gået ild i kunstgødning. Det udviklede nitrøse gasser, som sendte over 30 mand til observation på sygehuset.

Mindst 17 civile, to politifolk og 17 brandfolk har været forbi skadestuen siden mandag aften, og her tirsdag morgen er der stadig en del indlagt. Fyns Politi er netop nu ved at danne sig et overblik over, hvor mange der er indlagt.

- Gasserne giver gene i form af hoste, svie og vejrtrækningsproblemer, og derfor skal man ligge til observation i 24 timer, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi.

Branden på Tryggelev 70 i Humble blev opdaget kl. 17 mandag eftermiddag. Mange lokale kom tililende for at hjælpe med at redde en del malkekøer.

Efterslukning tirsdag

Over 30 personer, der deltog i slukningsarbejdet, måtte indlægges på sygehuset efter at have indåndet nitrøse gasser fra det brændende kunstgødning
Over 30 personer, der deltog i slukningsarbejdet, måtte indlægges på sygehuset efter at have indåndet nitrøse gasser fra det brændende kunstgødning

Umiddelbart troede brandslukningsfolkene, at de havde fået styr på branden i laden med bigballerne, men så opdagede brandinspektøren så, at der også var ild i NPK-gødningen. Flere af de der hjalp med brandslukningen udviste nemlig symptomer.

Branden er under kontrol, og der er ikke længere fare for at indånde giftige gasser. Efterslukning af branden fortsætter dog tirsdag formiddag.

Resterne af gødningen er kørt til destruktion på NORD i Nyborg (det tidligere Kommunekemi).

Oversigt

    Oversigt