Overblik: Disse borgere kæmper for førtidspension i Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune er den kommune på Fyn, der afviser flest ansøgninger om førtidspension. Her kan du få et overblik over nogle af de sager, hvor borgere i Faaborg-Midtfyn har kæmpet for at få tilkendt førtidspension.

Opdatering 6. april: Vi opdaterer løbende tidslinjen, når der sker nyt i sagen om tilkendelse af førtidspension.

Siden 2016 har Faaborg-Midtfyn Kommune haft flere sager om nægtet førtidspension, på trods af, at kommunens egne fagfolk har indstillet til pension - nogle personer er endda blevet indstillet flere gange, for blot at blive afvist igen.

Faaborg-Midtfyn Kommune afviser knap hver tredje ansøgning om førtidspension, og det er dermed langt sværere at få en indstilling imødekommet i Faaborg-Midtfyn end i nogen anden fynsk kommune. 

I januar bebudede arbejdsmarkedschef Mette Gaarde-Fink, at processen ville blive lavet om, fordi ingen borgere i kommunen skal opleve den behandling, TV 2/Fyn flere gange har skrevet, at ansøgere til førtidspension har været udsat for. 

Ny sag

Alligevel er endnu en sag om afvist førtidspension dukket op. Linda Ryet er af fagfolk vurderet til kun at kunne arbejde i 12 minutter om ugen. Alligevel er hendes ansøgning om førtidspension blevet afvist to gange.

I dag forklarer arbejdsmarkedschefen, at det kan lade sig gøre, fordi den nye praksis tidligst bliver indført til sommer.

- Det er noget, vi intensivt arbejder på frem mod sommer. Samtidig er vi ved at ændre sammensætningen af vores pensionsnævn (der tilkender førtidspension, red.), og det regner vi med at have på plads indenfor de næste måneder, og så forventer jeg, at vi ser en anden praksis, siger Mette Gaarde-Fink.

I tidslinjen nedenfor har vi samlet et overblik over sagerne om afvist førtidspension i Faaborg-Midtfyn Kommune og kritikken af kommunens praksis.

Kan du ikke se tidslinjen, klik her

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
 

 

Oversigt

    Oversigt