I det fynske folks tjeneste

OVERBLIK: Talrige problemer på Langelands asylcentre

Børnecenter Tullebølle er bare et af de asylcentre, som Langeland drev - og hvor der har været massive problemer. Foto: TV 2/FYN

Børnecenter Tullebølle og flere andre centre på Langeland har været plaget af mange problemer.

Udlændingestyrelsen har netop fyret Langeland Kommune som asyloperatør i 2017.
 
Beslutningen kommer efter talrige problemer med driften af asylcentre i kommunen, og fyringer af asyldirektøren og driftschefen i kommunen.

Læs også Langeland fyret: Færdig som asyloperatør

Læs om problemerne her:

 August 2016
 * Fem drenge i alderen 14 til 17 år bliver forflyttet fra Børnecenter Tullebølle. Politiet sigter to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.
 * Den tidligere medarbejder Tommy Bredal Storgaard står frem og siger, at medarbejderne på centret har mistet kontrollen. Der er ofte slåskampe og børn, der stikker af.
 * Det kommer også frem i medierne, at kun halvdelen af de ansatte medarbejdere på Tullebølle Børnecenter er faglærte medlemmer.
 

Oktober 2016
 * 15 til 20 drenge er involveret i slagsmål. I kampens hede bliver en medarbejder på centret ramt af slag.
 * Senere i oktober oplyser Udlændingestyrelsen og Langeland Kommune, at Børnecenter Tullebølle lukkes på grund af centrets mange problemer. Udlændingestyrelsen sætter Langeland Kommune under skærpet tilsyn.
 * Der er mistanke om, at to ansatte har misbrugt mindreårige drenge fra centret.
 * Radio24syv oplyser 31. oktober, at Fyns Politi allerede i juni modtog en anmeldelse om en kvindelig vikars seksuelle overgreb. Men der gik flere måneder, før Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen fik besked.
 * I anmeldelsen nævnes det, at der er fotos af vikarens oralsex med en eller flere drenge fra centret. Desuden skal en video vise et samleje.
 * Samme dag beslutter økonomiudvalget i Langeland Kommune at indlede en afskedigelsessag mod asyldirektør Sisi Eibye. Direktøren fritages for tjeneste med øjeblikkelig virkning.

 November 2016
 * To tidligere ansatte på Børnecenter Tullebølle på Langeland sigtes for at have forgrebet sig på en gruppe flygtningedrenge i alderen 16-18 år.
 * Den 52-årige sigtede mistænkes for at have misbrugt seks drenge, mens den 35-årige skal have forgrebet sig på en enkelt dreng.
 * Begge de mistænkte nægter sig skyldige.

 December 2016
 * Folketingets Ombudsmand undersøger Udlændingestyrelsens rolle i sagen om en hemmeligholdt og kritisk rapport om Langeland Kommunes asylområde.
 * I efteråret 2015 modtog kommunen en rapport om arbejdsforholdene på kommunens institutioner for asylansøgere.
 * Men kommunen holdt rapporten hemmelig og fik ingen konsekvenser for de kritiserede ledere.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.