I det fynske folks tjeneste

Overfald i Vollsmose: Her er skaderne på bilen fra Dyrenes Beskyttelse

00:34

En smadret baglygte, buler og fodaftryk på bilens side vidner om overfaldet i Odense-bydelen Vollsmose.

En kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse blev overfaldet af en gruppe unge, da hun kom kørende i organisationens bil for at hente en kat, der var kommet til skade.

Ifølge politiet og et vidne blev kvinden revet i håret, og hun blev råbt ind i hovedet.

TV 2/FYN har efterfølgende set bilen, som kvinden kom kørende i, da hun blev omringet i Vollsmose. Bilens ene baglygte er blevet smadret. Derudover er der fodaftryk på bilen, og der er også sparket buler i siden.

Læs også Se videoen: Her bliver kvindelig dyreredder overfaldet i Vollsmose

Mobiloptagelser, der angiveligt viser episoden, afslører, hvordan en gruppe unge omringer bilen fra Dyrenes Beskyttelse. Videooptagelserne viser, at i hvert fald to personer sparker på kvindens bil, hvor baglygten smadres. Flere af personerne er henne ved den åbne bildør og stikker hovedet ind i bilen til dyreredderen.

Fyns Politi behandler ifølge politiinspektør Johnny Schou episoden som en voldssag.

- En eller anden råber: "Vi slår dig ihjel". Hun bliver selvfølgelig bange. Umiddelbart efter er der en anden, der sætter sig ind på forsædet og sætter bilnøglen i, så hun kan køre derfra - og vedkommende siger: "Nu skal du køre herfra". Og det gør hun så, fortæller Johnny Schou.

00:22 Luk video

Pistoltegn med fingrene

Det var anden gang, at den frivillige dyreredder blev udsat for chikane. Dagen inden overfaldet kørte kvinden på ringvejen i Hunderupkvarteret, hvor hun ifølge Fyns Politi observerede en bil, der kørte over for rødt.

- På et tidspunkt kommer de til at holde ved siden af hinanden ved et lyskryds, og hun ryster på hovedet over deres opførsel, og det giver så anledning til, at man i den anden bil er meget truende. De kører hånden over struben, og de viser pistoltegn med fingrene mod føreren af dyreambulancen, fortæller Johnny Schou til TV 2/FYN. 

Ifølge Johnny Schou skete der ikke mere den dag. Men da kvinden næste dag blev kaldt til Vollsmose, genkendte hun og personerne i bilen hinanden, og det førte til konfrontationen.

- Kvinden er meget berørt af overfaldet og har modtaget krisehjælp, siger Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

00:33 Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.