Overgreb skadeligt for mandlige pædagoger

Der er alvorlig bekymring for, at den seneste pædofili-sag kan skade bestræbelserne på at få flere mandlig ansatte i daginstitutionerne .

Det mener både en børnehaveleder og pædagogmedhjælpernes formand på Fyn.

Institutionsleder af børnehaven Kaptajngaarden i Faaborg-Midtfyn vester Hæsinge ærgrer sig over sidste uges overgreb, hvor en 20-årig mandlig pædagogmedhjælper forgreb sig mod en lille dreng i en af kommunens daginstitutioner.

- Den her historie, når den først er nået medierne, så er vi alle sammen i søgelyset igen. Men det er jo vores mænd i institutionerne, det er jo dem, det er synd for, det er jo dem, det går ud over, siger hun.

I et fag hvor mændene i forvejen er i undertal bidrager sager som den seneste til en negativ spiral.

- Hver gang der har været sådan en sag, så kan vi jo se, der bliver færre der ønsker området, men så kommer det tilbage igen. Så på længere sigt tror jeg ikke, det betyder så meget for mine medlemmer; jeg tror det betyder noget for dem, der søger ind på seminarierne, siger Frank Lundgren, formand for Pædagogmedhjælpernes landsforening Fyn.

Dilemma

Der er et dilemma, der er svært at løse. På den ene side behovet for mandlige ansatte, der tumler med børnene og er fysiske - og på den anden side frygten for et eventuelt overgreb.

Den eneste screeningsmulighed er den såkaldte børneattest. Alle ansatte i kommunale daginstitutioner skal siden 2005 vise en ren børneattest ved ansættelsen.

Altså en straffeattest uden domme for seksuelle overgreb mod børn - men den kan ikke stå alene.

- Børneattester er gode, men man skal passe på, at det ikke bliver en falsk tryghed, siger Karen Møller.

- Du kan godt indhente børneattester, men hvis de ikke er blevet taget i noget, så hjælper det jo ikke noger, siger frank Lundgren.

Daginstitutionen Kaptajngaarden her ikke noget med sagen om den varetægtsfængslede pædagogmedhjælper at gøre.

Oversigt

    Oversigt