Overhalingsforbud på Fyn

Fyn får hovedrolle i et forsøg med højere hastighed og overhalingsforbud på motorvejene. Fra 1. maj bliver det forbudt for lastbiler at overhale på lange strækninger på den fynske motorvej. Se kort med de udvalgte strækninger

Forsøg med fire strækninger på motorvejen

Fyn får hovedrolle i et forsøg med højere hastighed og overhalingsforbud på motorvejene. Fra 1. maj bliver det forbudt for lastbiler at overhale på lange strækninger på den fynske motorvej.

Fire strækninger på den fynske motorvej er af trafikministeriet udpeget til at deltage i et forsøg med overhalingsforbud for lastbiler, busser og biler med campingvogne. Forsøget betyder samtidig, at lastbilerne får lov at køre 80 km/t.

På Fyn får lastbilerne overhalingsforbud på en 6 km strækning ved Nyborg, 12 km ved Odense, 8 km ved Årup-Ejby og 3 km ved Middelfart. Samtidig bliver hele Storebæltsbroen omfattet af forbudet.

I hele landet er strækninger på 103 km udpeget til forsøget med overhalingsforbud, og de 29 km er altså på Fyn.

I forsøgsperioden på to år vil færdselspolitiet øge patruljeringen på motorvejene for at kontrollere om forbudet bliver overholdt.

Trafikministeriet håber, at forsøget vil skabe bedre trafikafvikling på motorvejene, og samtidig øge færdselsikkerheden med færre ulykker til følge.

Oversigt

    Oversigt