I det fynske folks tjeneste

Overraskelse: Sådan ser Magicbox ud backstage

Magicbox har fået nyt design. I hvert fald på forsiden. Bagved er alt, som det plejer at være, fortæller arkitekten bag.

00:23

Video: Jonas Bertelsen

Det er den samme hollandske arkitekt, der har stået bag Tinderbox' elektroniske scene, Magicbox, alle tre år. Mark Van Loenhout hedder han. I år har han givet scenen et nyt design.

- Det skal ligne en 3D-labyrint. Der er vinduer og trapper, der vender forkert. Det er en slags fantasibygning med mekaniske elementer. Det skal være sjovt og forvirrende for publikum at se på. Du ser et tårn, men det kan også være noget helt andet, fortæller han.

Frontstage

Mark Van Loenhout rejser verden rundt for først at tegne scener til elektroniske koncerter og derefter sikre sig, at de rent faktisk også bliver bygget, så de ser ud, som på hans tegninger.

- Scenen på Magicbox ligner den scene, jeg har tegnet på papir, så det er en succes. Det ser ud som om, at folk virkelig godt kan lide den, og de taler positivt om den, så jeg er bestemt tilfreds, siger han.

Arkitektens tegning af Magicbox-scenen. Foto: Jonas Bertelsen

De forrige to år har scenen på Magicbox været mindre detaljeret, men det får ikke den hollandske arkitekt til at sige, at designet er bedre i år:

- Det er bare anderledes. Det er godt med fornyelse, så gæsterne får en ny oplevelse hvert år.

Backstage

Bag scenen er der dog ikke så meget, der er nyt og anderledes. Et stillads med skærme og plader ud mod publikum. Nogle gasflasker til flammekastere og en masse lydanlæg. Det er, hvad der er.

- På de fleste festivaller ser den her slags scener faktisk ens ud på bagsiden. For eksempel er lydanlæggene altid på samme side. Men vi har flyttet scenen lidt til venstre, så fyrværkeriet fra scenen ikke rammer træerne, fortæller Mark Van Loenhout.

Se det fulde interview med arkitkekten og rundvisningen bag scenen her:

06:17 Luk video

On stage

Selvom det kan være svært at vurdere, hvordan scenen ser ud udadtil, når man står på den, så er DJ-duoen TooManyLeftHands også tilfredse med Magicbox-scenen i år:

- Det virker til, at folk er sindssygt positive omkring det, og at Tinderbox igen har overgået sig selv. Det er meget unikt det, de laver med Magicbox-scenen. Det er ikke noget, man ser ellers på festivaller i Danmark. Så det er en stor oplevelse for os også at stå her og være en del af det. Det er fedt at se folks reaktion, når der bliver skudt med ild, siger Anders Kanstrup.

Se hele interviewet med DJ-duoen her:

04:22 Luk video