Overskud: Fynsk stålgigant i fulde omdrejninger

Ib Andresen Industri med base i Langeskov fordoblede overskuddet fra 25 til 49 millioner kroner i et seneste regnskabsår.

Nordens største stålunderleverandør, Ib Andresen Industri i Langeskov, har fuld damp på koncernens indtjening igen.

Siden det mislykkede tårneventyr, der i 2014/2015-regnskabet kostede koncernen 98 millioner kroner, har Ib Andresen Industri gennemført en vellykket turnaround.

Forrige regnskabsår tjente koncernen knap 25 millioner kroner før skat. Det resultat er i det netop offentliggjorte 2016/2017 regnskab forbedret til et overskud på 49 millioner kroner før skat.

- Vi er tilfredse med resultatet. Alle vores forretningsområder har oplevet fremgang, og især anden halvdel af regnskabsåret har været positivt. Med dette årsresultat sætter vi også et punktum for en strategiperiode, hvor vi har fokuseret på vores kerneforretning, og skåret alt andet væk. Samtidigt fik vi etableret salgskontorer i England og Sverige samt øget salgsindsatsen i Tyskland. Vi har fået en god start, men ser et endnu større salgspotentiale, siger administrerende direktør Bjørn Thorsen.

Tilbage i koncernen er nu stålbearbejdning i Langeskov, Vejle og Fredericia samt de to datteselskaber Europrofil i Sverige og Norge, der producerer til byggeindustrien.

Ib Andresen har tidligere solgt sit datterselskab i Ungarn og senest har koncernen afhændet en komponentvirksomhed i Thailand for at fokusere driften inden for sine kerneområder.

Salget i Thailand har betydet et fald i omsætningen i det seneste årsregnskab med 45 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner.

Antallet af medarbejdere er faldet med 73 til 565 heltidsansatte.

Samtidig med den kraftigt forbedrede indtjening har Ib Andresen Industri i de seneste to regnskabsår investeret henholdsvis 45 og 40 millioner kroner i ny teknologi og forbedret kapacitet.

Over de næste par år vil koncernen investere et trecifret millionbeløb i øget kapacitet, automatisering og digitalisering til sikring af den fortsatte vækst, oplyser virksomheden.

- Hvis de positive konjunkturer i industrien fortsætter, forventer vi yderligere fremgang. Vi har haft en god start på det nye år, hvor omsætningen i første kvartal ligger 20 pct. højere end tilsvarende periode sidste år, så det tegner positivt, siger Bjørn Thorsen.

Væksten forventes fortsat at være fordelt på flere brancher med fokus på vind, solenergi, transport, bygge & anlæg, industri samt grossister.

Selskabets egenkapital er på 252 millioner kroner.

 
 

Oversigt

    Oversigt