Oversvømmelse: Middelfart aktiverer beredskab

Middelfart Kommune er nu også omfattet af varsel om oversvømmelse. Prognosen siger 1,6 m over dagligt vande, og derfor er kriseberedskabet aktiveret.

Klokken  11 onsdasg dag var krisestaben i Middelfart Kommune samlet for at drøfte situationen om den varslede forhøjede vandstand i det sydlige Lillebælt.

Krisestaben er nu gået i gang med at kortlægger de berørte adresser, og de har i første omgang sat gang i en forebyggelse med sandsække ved Ældrecenter Fænøsund.

På kommunens hjemmeside er der offentligjort en liste over de berørte adresser.

- Vi har igangsat en kortlægning af alle adresser fra Gals Klint til kommunegrænsen i syd, som kan være berørt af en forhøjet vandstigning på de 1,6 meter, som DMI har udsendt varsel for. Konkret går vi lige nu i gang med at forebygge ved Fænøsund Ældrecenter med sandsække. Umiddelbart ser det ikke ud til, at ældrecentret bliver berørt, men vi lægger sandsækkene ud for en sikkerheds skyld, siger Claus Lund fra Trekantområdets Brandvæsen.

DMIs varsel gælder fra onsdag den 4 januar klokken 16 til torsdag den 5. januar klokken 6, og vandet forventes at toppe ved en 2-3 tiden i nat.

- Vandet forventes at stige langsomt og vil stige fra i eftermiddag og frem mod to-tretiden i nat. Derfor bruger vi tiden til at få et overblik over de berørte områder. Så kl. 14.30, kan vi oplyse, hvor der er en risiko, og hvor der evt. er behov for sandsække og sand, som kan re-kvireres til de berørte steder, siger Claus Lund fra Trekantområdets Brandvæsen.

 

Yderligere oplysninger

Oversigt

    Oversigt