I det fynske folks tjeneste

Oversvømmelse: Vandet spærrer fynske veje

Ring 3 i Odense er fortsat spærret på grund af de store vandmasser.

Mandag formiddag stopper vandmasserne fra weekendens regnvejr stadig trafikken flere steder på Fyn. Særligt på Nordfyn skaber vandet problemer.

Hvis du skal ud på de fynske veje i løbet af mandagen, så risikerer du flere steder at blive stoppet af oversvømmelser fra det kraftige regnvejr, der lørdag ramte hele landet. Beredskabsstyrelsen er nemlig fortsat i gang med at forsøge at fjerne de store vandmasser fra vejene. 

På Skovbrovej i Bogense har det fynske beredskab indkaldt assistance fra Næstved, så de kan få pumpet de flere millioner liter vand, som i øjeblikket spærrer vejen, væk. Beredskabets pumper har arbejdet siden midnat, og i øjeblikket har de pumpet mere end 15 millioner liter vand væk fra vejen og ud i en nærliggende å. 

Bogense er ikke det eneste sted på Nordfyn, hvor Beredskabsstyrelsen mandag har måtte indkalde folk fra andre dele af landet for at få styr på vandmasserne. Også i et sommerhusområde ved Hasmark Strand arbejder pumperne lige nu på højtryk. Her er folk fra både Thisted, Hedehusene og Sønderjylland i øjeblikket i gang med at pumpe flere millioner liter vand fra sommerhusområdet ud i havet. 

Begge steder håber Beredskabsstyrelsen på, at arbejdet vil være færdigt i løbet af aftenen. 

 

 

 Også på Ring 3 i Odense skaber vandmasserne problemer. Her oversvømmer flere millioner liter vand vejen mellem Niels Bohrs Allé og Nyborgvej. 

De store oversvømmelser skyldes, at der i løbet af lørdag og søndag er der faldet ligeså meget regn, som der i alt er faldet i hele december måned. 

Ved du noget? Så send os et tip