Oversygeplejerske: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Oversygeplejerske Birgitte Kibenich ver rystet over, at en 39-årig mand kunne trænge ind på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg og formentlig voldtage en kvindelig patient.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Oversygeplejerske Birgitte Kibenich har arbejdet i psykiatrien i mere end 30 år, men aldrig har hun været ude for noget, som det der skete i nat.

Kort efter kl. 02 klatrede en 39-årig mand over indhegningen til afdelingen, hvorefter han forulempede en række patienter. Værst gik det ud over en kvindelig patient, som den formodede gerningsmand voldtog.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de 30 år, jeg har arbejdet i psykiatrien. Jeg er dybt rystet, siger Birgitte Kibenich .

Hun fortæller, at manden, efter han kom over hegnet, er gået ind af en ulåst dør. 

- Han har forceret et fire meter højt hegn og er gået ind af døren ved vores rygeterrasse, hvor der indtil nu ikke har været låst, siger Birgitte Kibenich.

Ifølge Ritzau kan patienterne på psykiatrisk afdeling i Svendborg fremover se frem til at blive ledsaget af ansatte på hospitalet, når de skal ud at ryge. For døren til rygealtanen vil fremover være låst.

- Det har egentligt været vores almindelige procedure at lade døren stå åben, da vi regner med, at vi er ret sikret på grund af det høje hegn. Det har vi lavet om nu.

- Nu kan man ikke komme ud på altanen uden personale, og døren vil efterfølgende blive låst, siger Birgitte Kibenick til Ritzau.

 

Oversygeplejersken fortæller til TV 2/FYN, at afdelingens personale reagerede meget professionelt, da de i alt fire patienter slog alarm midt på natten.

- Personalet handlede helt, som de skulle, da patierne alarmerede dem, siger Birgitte Kibenich.

Den formodede gerningsmand bliver fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg.

Oversigt

    Oversigt