Overtagelse af Fiona-grund på plads

Nordfyns Kommune har formelt overtaget Fiona-grunden i Bogense. Det er startskuddet til en proces, der skal sikre udvikling på den 30.000 kvadratmeter store grund.

Med overtagelsen af Fiona-grunden ønsker Nordfyns Kommune at sætte sig i førersædet for udviklingen af grunden.

- Når en så stor erhvervsgrund ikke længere skal bruges som erhvervsareal, skal vi sikre os indflydelse på, hvordan arealet udvikler sig. Det er vigtigt, at kommunens store byer fortsat er attraktive, både af hensyn til de borgere, der allerede bor her, men også dem, vi gerne vil tiltrække i fremtiden, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Købet af Fiona-grunden blev besluttet af Kommunalbestyrelsen i november 2014.

Kommunen sammen med det rådgivende ingeniørfirma COWI arbejdet på en forundersøgelse, der er første etape til en egentlig udviklingsplan for området.

Borgere skal inddrages

Der planlægges derfor et Åbent Hus-arrangement i marts måned. Her vil der blive orienteret om resultaterne af forundersøgelsen, og de foreløbige idéer til udviklingsplanen vil blive præsenteret.

- I vores nye vision har vi givet hinanden håndslag på, at vi lytter til alle idéer, også selv om de er lidt skæve eller besværlige at føre ud i livet. Det løfte gælder også i dette projekt, hvor vi gerne vil bringe innovationen i spil for at mønstre alle gode idéer. Resultaterne og opbakningen bliver nu og engang bedst, når vores borgere er med ved rorpinden, siger borgmester Morten Andersen.

Udviklingsplanen for Fiona-området skal ligge klar i løbet af foråret 2015.

Oversigt

    Oversigt